Om Rosennosens

Rosennosens kennel

Jag som har kenneln heter Elin Evert och är 30 år. Jag bor i Norrtälje ca 7 mil utanför Stockholm tillsammas med min man Eddie och våra två Tollartikar Alice och Lit.

Till vardags spenderar jag mina dagar på en förskola som jag driver tillsammans med min mamma sedan 2015. 

Fritiden spenderas gärna i skogen tillsammans med hundarna för långa promenader, aporteringsträning eller viltspår. Det blir också en hel del tid spenderad på vår brukshundklubb där vi tränar rallylydnad och lydnad där håller  jag även kurser och tar även emot de som vill ha privatträning. 

Jag är utbildad hundinstuktör via sbk och har även gått utbildningar inom hund som hunddagisutbildning, flokhantering och sbks uppfödarutbilning. Jag är också utbildad till skrivare och tävlingssekriterare i rallylydnad. 


 Avelsmål

Mitt mål är att få fram friska, mentalt bra och arbetsvilliga tollare. Att de har en nyfikenhet, uthållighet, egen intiativsförmåga och ett härligt go men också en tydlig av och på knapp och en vilja att samarbeta med sin förare. 


 Avelsdjur

Hälsan är självklart viktig och alla som går i avel är höft- och armbågsröntgade. De ögonlyses regelbundet och genomgår de hälsotester som skall göras på tollaren. 

Kullarna vi har kommer att utvärderas för vidare avel.


Valp från Rosennosen

Våra valpar föds upp i hemmamiljö med fokus på trygghet. miljöträning och socialisering. 

Vi har inget kösystem på valpköpare utan vill ha en god kontakt med alla som är intresserade av valp från oss. Detta för att vi vill ha en fortsatt kontakt och finnas som stöd under hela hundens livstid och för att kunna matcha "rätt" valp till "rätt" valpköpare. Vi finns alltid ett telefonsamtal bort och ingen fråga är för dum för att ställa, ring hellre en gång för mycket än en gång för lite. 

Vi förbehåller oss rätten att bestämma vem som ska ha vilken valp då vi vill att du får den valp som passar dig och ditt syfte bäst! 


Alla valpar levereras enligt SKK:s regler
– ID märkta (med chip)
– Registrerade
– Veterinärbesiktade
– Vaccinerade

– Ni får även med ett Pass

Våra önskemål på valpköparen är att man utför:
– Röntgar Höftleder och Armbågar runt 12-18 månaders ålder
– MH eller BPH – Mentalbeskrivning runt 15-24 månaders ålder

– Utställning minst 1 gång efter 2 års ålder.

©2020 Rosennosens